Stöd och hjälp

Ellen är Svenska Kyrkans Ungas nätpräst

Det finns så mycket som är svårt att förstå. Du som har en fråga om stort eller smått, om liv eller död, men inte känner någon präst du vill ta kontakt med, kan ställa den till Svenska Kyrkans Ungas nätpräst. Även om hon inte har svaret så kan ni tillsammans kanske finna det.

E-post eller Instagram

Skriv din fråga och skicka den till natprasten@svenskakyrkansunga.se

Du behöver inte skriva under med ditt namn, men du måste förstås se till att det är den e-postadress du vill att prästen ska svara till som du skriver från – eller skriva till vilken adress du vill ha svaret. Du kan också kontakta Ellen via direktmeddelande på Instagram @svkungaprast

Inga frågor eller svar kommer att publiceras.

Om nätprästen

Ellen Andersson som är Svenska Kyrkans Ungas nätpräst prästvigdes för Uppsala stift i juni 2018 och gör nu sitt första år som präst. Hon har varit engagerad i Gimo lokalavdelning i Uppsala distrikt, suttit i den nationella arbetsgruppen för kristen tro och identitetsfrågor och förstås varit konfirmandledare i ett antal år. Du är välkommen att ställa frågor eller skriva och berätta om hur du har det. Det du skriver kommer bara Ellen att läsa.

Bild hämtad från www.ungalukas.se

Du kan också vända dig till Unga Lukas på www.ungalukas.se. De finns även på Facebook och Instagram: facebook.com/ungalukas, instagram.com/ungalukas

Jourhavande präst tar emot samtal på 112 alla dagar 21-06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.

Behöver du prata med någon på en gång?